Pokus o rekord Masarykova okruhu a uctění památky Marca Simocelliho

IMG_3725Víc jak dvojnásobně byl překonán dosud platný rekord Masarykova okruhu v počtu motocyklů na dráze. Při vzpomínkové jízdě na zesnulého jezdce MotoGP Marca Simoncelliho se na 5403 metrů dlouhou dráhu vtěsnalo 2988 motocyklů. Motorkáře podpořil i devítinásobný mistr světa Valentino Rossi, který brněnským jezdcům poslal vzkaz ze závodu MotoGP v Sepangu.

Motorkáři při vzpomínkové jízdě projeli po okruhu dvě kola. Kolona byla tak dlouhá, že čelo vedené motocyklovými závodníky Karlem Hanikou, Ondřejem Ježkem, Kamilem Holánem a kaskadérem Josefem Šilerem na cílové rovince dojelo její konec. „Běžná závodní kapacita dráhy v tu chvíli byla překročena víc jak padesátinásobně,“ podotkla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. „Celá akce měla skvělou atmosféru. Musím všem účastníkům poděkovat, hodně z nich jelo z velké dálky, měli jsme tu dokonce i zahraniční účastníky,“ doplnila.

Počet účastníků překonal očekávané maximum téměř o pět set. „Nechali jsme vytisknout dva a půl tisíce pamětních samolepek, ty ale došly. Takže lidé, kteří přijížděli až těsně před rekordem, museli dostávat starší verzi, na které neodpovídá datum akce,“ doplnil prezident Abajafans Jiří Dočekal. Právě fanklub Karla Abrahama se na organizaci akce podílel a měl vyhrazenu i jednu speciální půlhodinovou jízdu pro své členy.

Jezdce, kteří přijeli na Masarykův okruh uctít památku Marca Simoncelliho, podpořil na dálku i devítinásobný mistr světa Valentino Rossi. Ten v přímém přenosu během warm-up závodu MotoGP v Sepangu ukázal televizním divákům na celém světě tabulku s českým a anglickým nápisem „Díky všem motorkářům za podporu memoriálu Marca Simoncelliho v Brně.“

Zdroj: http://www.automotodrombrno.cz

Foto: